Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
Grejanje bazenske vode

GREJANJE BAZENSKE VODE

ELEKTROGREJAČI I IZMENJIVAČI TOPLOTE

Električni grejači i izmenjivači vode su dugo bili glavni način za zagrevanje bazenske vode. Danas se, zbog racionalnizacije potrošnje energije električni grejači sve manje koriste, ali, ipak su i dalje prisutni, kao jedna od mogućnosti. Izrađuju se od inox-a i titanijuma. Izmenjivači toplote se takođe izrađuju od ovih materijala.

U našoj ponudi su različite vrste elektro-grejača i izmenjivača toplote, proizvođača: MAX DAPRA - Italija, PAHLEN - Švedska,  ili CLIMEXEL /Procopi, Francuska/.

 

 Climexel toplotni izmenjivač

  

Izmenjivać toplote MK-4 (316L ili titan)Izmenjivač toplote MK-4 sa digitalnim displejom i cirrkulacionom pumpom primarne cevi. 

CLIMEXEL izmenjivači toplote download

 

 


 

SOLARNO GREJANJE

 

 

Pored tradicionalnog načina zagrevanja bazenske vode uz pomoć grejača, odnosno izmenjivača toplote, u svetu se sve više koristi sunčeva energija, kao jeftino alternativno rešenje grejanja otvorenih i zatvorenih bazena

Solarno grejanje podrazumeva instalaciju solarnih apsorbera i upravljačkih elemenata, koji mogu da se povežu na već postojeći filtracioni sistem. 

Instalacijom solarnog sistema za grejanje, sezona korišćenja otvorenih bazena se značajno produžava (sa uobičajenih 75 na 130 dana), dok se troškovi zagrevanja unutrašnjih bazena bitno smanjuju.

 

 

TOPLOTNE PUMPE

Poslednje decenije toplotne pumpe osvajaju tržište, pa su tako našle primenu i u bazenskoj industriji. Modeli toplotnih pumpi vazduh - voda, su energetski efikasna rešenja za zagrevanje bazenske vode.

Instalacijom toplotnih pumpi produžavate korišćenje bazena u prelaznim periodima, a posebni modeli će Vam omogućiti kupanje u bazenu tokom cele godine.

Preporučujemo toplotne pumpe koje su opremljene inverter tehnologijom. Ova tehnologija omogućava toplotnoj pumpi da promeni režim napajanja, u zavisnosti od vremenskih uslova i temperature bazenske vode. ona automatski bira najpogodniji režim rada, kako bi postigla maksimalnu energetsku efikasnost. Time istovremeno smanjuje i nivo buke.

 FAIRLAND, INVERTER PLUS - TUV RHEINDLAND SERTIFIKAT 

Fairland Inverter Plus toplotna pumpa je radi u potpunosti sa inverter kompresorom i Full inverter® ventiltorom, koji menja brzinu sa herca na herc i podešava brzinu kompresora i broj obrtaja ventilatora. Uređaj za menjanje frekvencije je prvenstveno namenjen za rad sa malim obrtima, koji obezbeđuje maksimalnu vrednost COP, minimalan nivo buke i dug vek trajanja.

Inverter Plus pumpe imaju više modela, koje biramo u zavisnosti od zapremine bazena i uslova rada.

Fairland Inverter Plus toplotne pumpe su ekonomične i tihe, imaju dug vek trajanja i nemenjene su privatnim i komercijalnim bazenima.

 

 BWT MITSUBISHI ZUBADAN

Toplotne pumpe BWT MITSUBISHI INVERTER - MPI i BWT MITSUBISHI ZUBADAN - MZI, su rezultat dugoročne saradnje Mitsubishi Electric - vodećeg svetskog lidera na polju toplotnih pumpi i Procopi/BWT - iskusnog proizvođača bazenske opreme.

Mitsubishi i Procopi su kreirali ova dva modela bazenskih toplotnih pumpi, koje koriste Ecodan inverter tehnologiju (MPI) i Zubadan inverter tehnologiju (MZI).

Ova dva modela, uz pomoć najmoćnijih inverter tehnologija postižu izuzetne rezultate  u pogledu smanjenja buke i koeficijenta performansi COP. 

COP je određen odnosom između potrošnje energije kompresora i količine preuzete toplote na kondenzatoru (kod tolotne pumpe), ili isparivaču (kod rashladne instalacije).

 

 

 

 

 

 

 

 A&T SISTEM d.o.o. 

Bulevar Arsenija Čarnojevića 103

(blok 28)

Novi Beograd

Tel: +381 11 21 41 622

       +381 11 21 40 722

office@atsistem.co.rs

BAZENI 

 Projektovanje i izgradnja bazena

 

EKOLOŠKE SPA KADE

EVOLUTION SPAS

Izdvajamo iz ponude ekološke spa kade

 

FONTANE

Projektovanje i izgradnja fontana